• Turneul National Stradivarius

  Turneul National Stradivarius il are ca protagonist pe Alexandru Tomescu si invitatul sau  special pianistul-Eduard Kunz. Editia de anul acesta se afla deviza in the mood for Prokofiev: integral sonatelor pentru vioara si pian de Serghei Prokofiev, si numeroase lucrari semnate de acelasi compositor. Cine a fost Prokofiev? Unul dintre cei mai mari compozitori, dirijori si pianisti ai secolului al-XX-lea.

  In 2014  turneul ajunge la editia a-7-a, continuand traditia cauzei sociale: strangerea de de fonduri pentru Fundatia Hope and Homes for Children Romania. In 2013 s-au strans prin intermediul turneului suma de 13.500 de euro, bani folositi pentru copii in situatii speciale.

  Programul Turneul National Stradivarius este:

  In orasul Târgu Mureş  pe 18 mai in Palatul Culturii
  In orasul Bistriţa pe  20 mai in Sinagoga
  In Cluj-Napoca  pe 21 mai la Casa Studenţilor
  La Timişoara pe  25 mai in Filarmonica „Banatul”
  La Oradea  pe 27 mai in cadrul  Filarmonicii Oradea
  In Hunedoara  pe data de 29 mai in acdrul ambiante medieval a Castelul Corvinilor
  In Sibiupe  30 mai in sala  Filarmonicii Sibiu
  La Piteşti in data de  2 iunie, in Casa de Cultură a Sindicatelor
  La Craiova pe data de 4 iunie la  Filarmonica „Oltenia”
  In Bacău pe 7 iunie Filarmonica Bacău
  Iaşi – 9 iunie – Universitatea de Muzică
  Bucureşti – 11 iunie – Sala Radio

  Despre Alexandru Tomescu

  Alexandru Tomescu este un celebru violinist roman care in anul 2006 a infiintat Turneul Stradivarius:  primul turneu de muzica clasica din Romania.

  Despre Eduard Kunz  

  Eduard Kunz  a studiat la scoala Gnessin pentru copii super-dotati, a absolvit Conservatorul P.I. Ceaikovski, a primit o medalie  de aur din partea Royal Northern College of Music din Marea Britanie. In anul 2007 a castigat Premiul I la  concursul International George Enescu.

  Voi sunteti pasionati de muzica clasica? Ati ascultat compunerile celebrului Prokofiev, sau creatiile moderne ale detinatorului vioarei Stradivarius, Alexandru Tomescu?

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>