• Turul Romaniei cu Aygo

  Ca un călător desăvârşit ce mă aflu întotdeauna găndurile mi-au zburat în cele mai umbroase şi ascunse colţuri ale României. Cum oare o sa ajung eu sa le descopăr, să le surprind  frumuseţea dupa primele raze de soare ale dimineţii? Doar sa le iau prin surprindere, făcându-le o vizita neanunţată.

  Gata! La 18 ani sunt liberă să explorezi lumea, sau mai bine zis acum îmi permite legea. Am primit cadou noul Aygo, o masina ultra-smart marca Toyota.  Cand am primit cheile mi-au spus doar atat: Go Fun Yourself. Păi oare care sa fie cea mai mare distractie pentru mine? Normal calatoriile, să fac un tur al României aşa cum am visat dintotdeauna. Să dăm drumul la distracţie!

  aygo2-300x300

  Am pornit in lumea auto cu un chef mare de distracţie şi de explorat România frumoasă şi neaşteptat de surprinzătoare. Toyota e un brand cunoscut pentru durabilitate, şi tenta sport a maşinii, aşa că o să ţină fraiele când bag viteză. Nu mă aştept să întâlnesc drumuri largi şi autostrăzi delimitate, dar un drum fara radar tot o sa-si faca loc pe harta rutieră.

  Cu Noul Aygo voi descoperi locuri noi, dar  voi face popas la cele dragi mie, în care îmi doresc mereu să revin cu drag. România este cumva perfectă pentru distracţia la volan, o forma de turism practicată cu maşina, datorita izolarii unor puncte de maxim interes turistic. De exemplu cunosc persoane care merg la Odorheiu Secuiesc sa se dea cu bicicleta, însa până la Brasov ajungi cum ajungi, dar de acolo ai nevoie de o maşină.  Nu mai zic de faimoasa staţiune Straja, un loc sacru ai cărui legandă este conectata cu tradiţiile dacice, accesul este favorizat celor ce deţin o maşină. Aşa că, împreună cu Aygo voi ajunge şi în aceste locuri cumva inaccesibile calatorilor cu trenu, printre ma situam şi eu până acum.

  Am trasat o schiţă a turului României cu Aygo şi ce puncte de maxim interes turistic trebuiesc bifate:

  – cetăţile şi palatele din regiunea istorică a Moldovei (da da Moldova mea include şi Suceava, voi segregaţionişti de secol XVIII !): cetatile Sucevei şi Neamtului, Castelul Miclăuşueni şi Conacul Polizu din judeţul Iaşi;

  -judeţul Buzău cu mănăstirile rupestre şi Vulcanii Noroioşi;

  -Dobrogea eternă cu Tulcea, Babadag-Enisala (unul din locurile mele preferate din Romania);

  -Bucureştiul şi împrejurimile (Domeniul Mogoşoaia, Domeniul Mănăştia, Cotmeana, Snagov, Căldăruşani )

  -Argesul  spiritual cu biserica Curtea de Arges, şi mănastirile rupestre: schitul negru Voda, mănăstirea Nămăieşti, schitul Corbii de Piatră.

  Să mă încumet să dau roata şi pe Transfăgărăşan? De de nu? Merită priveliştea asupra lacului Bâlea.

  Şi mai vreau eu sa ajung în Parcul Naţional Retezat, dar cumva aprope de baza masivului, să mă opresc la o pensiune şi apoi să mergem la pas. Vreau să văd marmotele. Ştiu că la noi nu învelesc ciocolata în staniol, dar sunt totuşi curioasă ce fac ele atâtea ore in pădure? Oare nu s-or plictisi  dacă nu fac ciocolată?

  De aici Toyota Aygo va merge spre Orăştie-Sarmisegetusa-Densuş. Apoi pe  ruta  oraşelor Timişoara – Alba – Iulia – Cluj-Napoca. De aici ne vom îndrepta  spre Maramu’: la Sighetu Marmaţiei şi spre bisericile de lemn. Şi apoi pe vale în jos către partea de ţară în care mi-aş construi o casă de vacanţă la primul milion de euro încasat: Harghita. Musai opriri: Ghergheni-castelul Lazărea, Topliţa, Borsec, Bicazul Ardelean-Cheile Bicazului şi gata Ayro merge spre casă.

   

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>