• Unelte de care poate nu ai auzit

  Pentru ca vremea emanciparii femeii a venit de mult, si nu doar prin liber la fumat, make-up si libertate financiara. Odata in viata va trebui  bec schimbat, un cui tras ca sa agatam un tablou, sa desfundam teava de la baie. Egalitatea inseamna totodata independenta.

  Pana si aparatul meu de impletituri Baby Bliss Twister trebuie zona bateriei trebuie deschis cu o cheie franceza. Asa ca musai trebuie sa invat cum sta treaba asta cu uneltele. In plus asa cum exista trusa de make-up, cosmetice, sau trusa cu medicamente generale, asa ar trebuie sa fie in orice casa o cutie sau trusa cu unelte, caci nici nu stii cum iti vine cheful de facut treaba, si nu ai cu ce.

  Sa incepem cu unelte pe care le avem prin casa, si carora nu le-am dat inca importanta.

  Cutterul-daca am fost familiarizata cu obiectul de papetarie care tare carton si hartie, am aflat ca exista si cuttere care taie plastic.

  Ciocanul: de la cel din coada de lemn ajutor de nadejde in crapatul nucilor si alunelor de padure, au vazut ca sunt cu coada din fibra de sticla, ciocan din cauciuc, ciocan din lemn, si asa numitul ciocan tesla.

  La capitolul Instrumente de masurat am de invatat. Pe un metru sau o ruleta am mai pus mana, dar ce facem cu restul.

   

  Compasul nu e asa cum il stiam la scoala: de trasam cercuri la orele de matematica. La nivel profesional compasul are o tija suport pentru obiecte ca marker, cutter, creion, care ajuta la o extindere mai mare a suprafetei de desen.

  Echerul poate fi si dublu: mai usor pentru a-ti da seama daca doua laturi fac un unghi de 45grade, perfect pentru cand vrei sa mesteresti vreo lada de lemn sau construiesti o casuta pentru pasari.

  Sublerul-arata complex dar face un lucru simplu: masoara lungimea, pentru situatiile cand si un milimetru conteaza. Daca ai un mini-atelier si lucrezi la o piesa pentru bicicleta trebuie sa il ai acolo.

  Viniclul nu are nici o legatura cu vinilul; arata ca doua linii care formeaza un unghi, fiind de fapt un echer care masoara cu precizie.

  Trecand de la masurat la implementat avem:

  Patentul este acea ustensila care se buna la toate; poate fi mic, mare, cu clesti mari, sau mici (termenul tehnic este falci :)). Exista si clesti, si nu de homar si nici de par, ci clesti pentru scos cuie, capse, sarma, si chiar de scos bucati de faianta.

  Si regina uneltelor este cheia franceza (care culmea In Franza se numeste engleza-cle angle)-buna la toate, flexibila, o cheie cu scop universal, potrivita pentru prins piulite si suruburi, pentru sigilat si desigilat.

  Iar lista nu se opreste aici: ne trebuiesc surubelnite, chei hexagonale (neparat daca ai o bicicleta si vrei sa ii schimbi singur roata), poate o cheie tubulara.

  Tu ai o cutie cu unelte? Si daca nu, sigur ti-o trebui una candva.

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>