• UrbanEye Film Festival 2022

  Dacă orașele și mediul în care trăim au fost întotdeauna în schimbare, viteza cu care se întâmplă acum este fără precedent. Ca o reflecție asupra a ceea ce se întâmplă, dar și un apel la acțiune, tema  pentru a 9-ediție a festivalului de film UrbanEye este ”?????????”.
  312488079_520963003373650_3125764175351598843_n
  Chestionăm ale cui sunt orașele și cine mai poate locui în ele și îți propunem filme care investighează transformările generate de gentrificare, turism sau migrație. Alte secțiuni din festival au în centru nevoia de conservare a patrimoniului arhitectural recent, portrete de arhitecți și artiști, iar o secțiune specială este dedicată filmelor de arhivă despre București.
   Pe lângă filmele prezentate în festival, UrbanEye propune anul acesta câteva tururi ghidate ale unor clădiri de patrimoniu ce nu se află în mod curent în circuitul cultural al Bucureștiului, precum și evenimente pentru copii și tineri: ateliere de explorare urbană prin film, ateliere de film pentru liceeni și un spectacol pentru copii.
  Festivalul de Film UrbanEye invită publicul să participe la un concurs de fotografie cu tema: ,,Transformarea Bucureștiului. Ce ai păstra sau ce ai schimba la oraș? ” Înscrierea  în concurs este gratuită și se face exclusiv online intre 2 si 9 noiembrie prin postarea unui fotografii pe contul personal de Facebook sau Instagram cu hashtagurile #urbaneye #zeppelinmagazine #concursurbaneye.Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul festivalului.
  Întreaga selecţie de filme și evenimente pe : https://urbaneye.ro/
  Partneri media: Radio Guerrilla, Revista Zeppelin, Cărturești
  Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.

  UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film şi oraş, deschide discuţia despre locurile în care trăim. Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, oraşul este, încă de la apariţia cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În acelaşi timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepţiei noastre asupra mediului construit. De aceea, UrbanEye se dezvoltă în mai multe direcţii: Festivalul de Film UrbanEye, organizat anual, şi Serile de Film cu UrbanEye, organizate în ţară, de-a lungul anului.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>