• Vara se arde pe bicicleta

  Vara ardem grasimile pe bicicleta. Si nu pe bicicleta de fitness din sala de sport, sau pe cea din balcon. Ci pe bicicleta clasica  uitata pin garaj, prin debara, sau ascunda prin spatele casei.

  Mersul cu bicicleta nu este doar un mijloc de a transporta dintr-un punct A intr-un punct B ieftin si rapid; este o modalitate de a-ti petrece timpul liber intr-un mod activ.

  De-a lungul vremii s-au dezvoltat numeroase forme de turism avand ca referinta mersul pe bicicleta: veloturism prin orase, inn to inn cycling (mers cu bicicleta de la o unitate de cazare la alta),  mountain biking (MTB). Romania este o tara cu un potential urias pentr practicarea turismului activ implicit a ciclo-turismului. De cateva saptamani la televizor deruleaza un sport de promovare a Romaniei care are ca centru un tanar care practica MTB in zona inalta a Transilvaniei.

  Am lucrat o perioada ca agent turism incoming pentru o agentie romano-franceza in care promovam pachete turistice de turism activ: walking (drumetii), hiking, ciclism, MTB, walk&drive (drumetie plus plimbare cu masina). De mentionat ca erau multi turisti inscrisi pentru tururi pe bicicleta in Transilvania, tururi ghidate e MTB prin muntii Piatra Craiului. In straintate mersul pe bicicleta este o modalitate populara de a petrece o vacanta activa. In special turistii din tarile din vestul Europei sunt mai preocupati de aceste forme active de turism.  Nu fac prin acest articol un indemn catre romani sa faca la fel. Sangele balcanic cere mai mult vin, mancare si bataiala pe muzica, comparativ cu o escapada la munte, sau explorarea pe bicicleta a zonelor rurale. Insa va recomand sa redescoperiti Romania cocotati pe saua de bicicleta.  Va garantez ca se vede mai bine din mers, in comparatie cu statul inactiv la terasa, sau pe canapeaua din sufragerie.

   

  Eu sunt  pentru o biciclete pliabila . Mici, usoare, le puteti lua oriunde cu voi. Sunt potrivite pentru oras, sau zone mai domoale.  Daca vrei sa strabateti dealuri alegeti biciclete trekking  si nu va jucati cu pliabele, ca s-ar putea sa ramana pe acolo.

  bicicleta_koliken_trekking_gisu_femei_kp_038

  bicicleta Koliken GISU femei 

  Sursa foto: biciclop.eu

   

  Mersul pe bicicleta e o solutie atunci cand mergeti la tara. Caci aud pe multi intrebadu-se de ar merge ei in vacanta la pensiuni, pentru ca ei sunt tineri si vor sa se distreaze. Nu imi dau seama daca e un curent international, sau doar la noi, singura distractie viabila pentru tineri vine din sintagma: bautura si femei :). Distractie inseamna mai mult: dans, muzica, petrecerea timpului intr-un mod activ prin sport, fie intr-un mod mai clasic, fie plin de adrenalina.   Poti sa practici  turism activ si la tara la bunici, sau intr-o zona turistica doar cu o bicicleta.

  In Romania cele mai cunoscute  trasee sunt cele din jurul Bucurestiului, Bucuresti-Ruse (Bulgaria), in Dobrogea din Tulcea prin Babadag pana In Constanta, in Trasilvania ( Fagaras-Sibiu-Sighisoara), in Maramures, Bucovina, cu bicicleta de la Piatra Neamt pana la Harghita-Gheorgheni- pana la Toplita Deda de-a lungul Defileului Muresului.

  Mersul pe bicicleta e o excelenta metoda de a arde calorii, de a transforma grasimea in energie; este un sport ce tonifica muschii abdomenului si a picioarelor, dar cel mai important tonifica mintea.

  Voua cum vi se pare ideea de a vizita Romania pe bicicleta?

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>