Langa un colt verde al Bucurestiului, loc de prielnica intalnire a locuitorilor urbei bucurestene, se inalta cladirea rstaurantului Villa Rodizio, un monunent aparte, construit in stilul vechii aristocratii, respectand linia ahitecturala a locului, mai faimoasa odata cu trecerea timpului.
Cladirea restaurantului dateaza din secolul al XVIII-lea, fiind pe lista patrimoniului istoric al Romaniei. Edificiul reprezinta un cadou al Regelui Ferdinand catre sotia sa Regina Maria. Desi casa a fost construita cu scop de locuinta interimara, cuplul regal nu s-a mai mutat aici, in scurt timp au plecat sa locuiasca la castelul Peles din Sinaia.
Interiorul imprima un aer elegant si sofisticat, amintind de gusturile selecte ale aristocratiei de odinioara. Scaunele sunt simple amintind de saloanele regale in stilul neo-renasterii germane.Gastronomia imprima caldura si buna dispozitie a bucatariei mediteraneene si sud –americane, prin ingrediente, arome, designul interior si picturile cu aer amerindian. Curtea interioara a vilei adaposteste o teresa ce se deschide pe timp de vara. Printre palmierii ce confera locului un aer exotic, ne atrege mirosul de pizza proaspat scoasa din cuptor.
Branzeturile italienesti troneaza falnice pe platourile cu struguri, iar pestele proaspat si fructele de mare sunt preparate in neinchipuite feluri: carpaccio cu peste si sos salsa, sau caracatita pe pat de chipsuri aromate. Si cum signore si senorita trebuiesc serviti asa cum se cuvine, escalopul de porc cu vin alb le aminteste de plaiurile insorite ale Spaniei. Iar celebrul jaman-serrano, un fel de sunca de porc ce se serveste alaturi de un pahar de vin alb sau rosu, consumandu-se mai ales la momentul cinei, va va pune pe ganduri la eventuala calatorie in tarile mediteraneene.
Si cum avem sange roman, si cum sangele apa nu se face, La Villa Rodizio, apa s-a transformat in vin de Jidvei si Murfatlar, puse pe masa alaturi de bucate gustoase romanesti. Asa ca la masa de pranz puteti savura un mediu romanesc indestulator: ciorba ardeleneasca cu afumatura, pulpe de pui la cuptor, orez cu legume si muraturi de casa si ca desert tort de biscuiti.
La subsolul restaurantului se afla o crama care imbie cu felurite soiuri de vinuri: din Franta, Spania, Portugalia, dar si celebrele soiuri din Chile.
In holul cel mare de la intrare este asezat un acvariu ce surprinde; nu este expus atat in scop decorativ, cat si la cererea pofticiosilor care vor sa vada anghila proaspat scoasa din apa si preparata dupa pofta inimii lor.
Odata ajunsi aici trebuie sa incercati preparatul de vaza al localului, mandria bucatariei braziliene, amintind de vremurile cand colonistii descopereau cu sabia lor pamanturile Lumii Noi; 7 feluri de carne precum carnati, chorizo, creveti, curcan, oaie, pui, vaca, sunt trase pe sabie si facute la gratar asa cum faceau primii colonisti ai Americii.
Preturile cresc in functie de complexitatea preparatului si originea retetei. Daca pentru doua meniuri romanesti pretul este de aproximativ 40 de lei, pentru specialitatile mediteraneene trebuie sa plusati cu 60- 80 lei. Vara cuptorul de pizza este scos afara, si puteti servi un mediu la terasa cu doar 18 lei. Pentru o sticla de vin bun, precum cele din Chile , o sticla poate depasi si 130 lei.
Personalul este tanar, promt si serviabil. La intrarea in restaurant te va intampina intotdeauna un tanar care te va conduce catre masa, iti va da sfaturi pentru meniu, sau te va indruma catre salonul unde are loc evenimentul la care trebuie sa ajungi.
Restaurantul este gata sa va primesca indiferent de momentul zilei. Veti gasi preparate destinate unui pranz de afaceri, dar si pentru o ina romantica in doi.
La parterul cladirii spatiul este impartit astfel holul cel mare in care au loc evenimente cunoscute ca targul vintage Dress to Imprese si un targ de bunatati din ciocolata; celelalte 7 saloane sunt deschise si pentru petreceri private, si lansari de produse.
Etajul adaposteste Villa Rodizio Social Club, un spatiu elegant si sofisticat pentru diverse intalniri: lansari de carte, evenimente corporate, dar si petreceri tematice.
Leave a comment