• Weekend Junction Bucharest

  Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță începerea proiectului „Weekend Junction Bucharest”, un eveniment muzical de elită ce își propune să evidențieze numitorul comun dintre artiști și public printr-o experiență sonoră de neuitat. Pe parcursul weekend-ului 27-29 octombrie, Bucureștiul va fi animat de ritmurile muzicii culte contemporane și jazz.
   384213561_340062598589371_8121522152548397447_n
  Conceput ca o celebrare a muzicii și culturii, „Weekend Junction Bucharest” va transforma capitala într-un pol al artei. Proiectul are la bază o viziune ambițioasă: aceea de a aduce muzica cultă contemporană și artiștii independenți din spațiul bucureștean mai aproape de inimile publicului local.
  Timp de trei zile de călătorie, punctul de convergență va fi tema Bucureștiului ca spațiu în care protagoniștii împart emoția artei, fie că se află pe scenă ori în scaunul de spectator. Astfel, muzica va răsuna în locații centrale și periferice, oferindu-le celor prezenți șansa de a se bucura de 3 concerte-eveniment interactive.
  Jazz cu inspirația unei cărți rare, un concert-atelier de percuție și o conferință-spectacol se vor intersecta pe harta capitalei, prilejuind o călătorie culturală cu experiențe artistice inedite.
  Vineri, 27 octombrie, Andrei Petrache Trio va susține un concert de jazz la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Plecând de la inspirația unei cărți din vasta colecție a instituției, ce va evidenția evoluția orașului prin prisma comunităților care și-au declarat apartenența la spațiul efervescent și eclectic al capitalei, concertul promite o imersiune în istoria orașului, ilustrată muzical.
  Sâmbătă, 28 octombrie, Enescu Percussion Group, condus de marimbafonista Irina Rădulescu, împreună cu elevi ai Colegiului Național de Muzică George Enescu din București, vor susține un concert-atelier de percuție la Colosseum Mall. Pe parcursul programului muzical-educativ în spațiul special amenajat, spectatorii, copii și adulți, vor putea participa la un atelier de audiție activă în cadrul căruia se vor familiariza cu bogăția acestei familii de instrumente, vor asculta piese din repertoriul clasic, tradițional și modern și vor învăța chiar câteva ritmuri pe care le vor interpreta alături de muzicienii profesioniști.
  Duminică, 29 octombrie, va avea loc o ediție specială a conferinței-spectacol „Round Table București”, moderată de muzicologul Valentina Sandu-Dediu, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității de Muzică București. Pe formatul deja consacrat al dialogurilor cu miez completate cu intermezzo-uri artistice live, invitații Valentinei Sandu-Dediu – artiști independenți din domeniul muzicii, al teatrului și al coregrafiei – își vor împărtăși ideile proiectelor recente și vor relata viața lor profesională în Bucureștiul de astăzi, în contextul post-pandemic și geopolitic actual. Invitații, Ana Maria Galea (cântăreață și actriță), Andrei Petrache (compozitor și pianist de muzică cultă contemporană și de jazz) și Cristina Lilienfeld (coregrafă și dansatoare) vor reliefa perspective personale asupra orașului – ca spațiu familiar, de comunitate, dar și ca mediu de evoluție profesională. Evenimentul cu public, transmis în direct prin live-streaming pe platforma de YouTube Enjoytv România, se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri din partea spectatorilor.
  Despre UCIMR
  Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.
  Weekend Juction Bucharest este un proiect organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), cu sprijinul partenerilor Universitatea Națională de Muzică Bucureși, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Colosseum Mall, și cofinanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în cadrul proiectului „București acasă” 2023.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>