• Zilele Bucureștiului la Casa Artelor Dinu Lipatti

  Casa Artelor Dinu Lipatti  organizează sâmbătă și duminică, 23 și 24 septembrie 2023, între orele 18:30 -22:00, la cea de-a V-a Ediție a „Zilelor Bucureștiului” la Casa Artelor Dinu Lipatti, un eveniment cu intrare liberă, care va avea loc în Saloanele și Curtea Casei legendarului pianist și compozitor Dinu Lipatti, care s-a născut în București și a ajuns printre cei mai mari muzicieni ai lumii încă din timpul vieții și a devenit un Simbol al Patrimoniului cultural românesc.
  380543522_746608250812986_2144242937371142192_n
  „Zilele Bucureștiului” este un eveniment marcat anual de Casa Artelor Dinu Lipatti, instituție dedicată Culturii clasice românești și universale, care își are sediul în Casa Familiei Lipatti, o clădire istorică proiectată de marele arhitect Petre Antonescu.
  Pe parcursul celor două zile, publicul este invitat să se bucure de expozițiile în aer liber „Dinu Lipatti – Viața și opera” și ”Casa Artelor Dinu Lipatti 2018 -2023” despre Misiunea de promovare națională și internaționala a compozitorului și interpretului Lipatti, precum și despre activitatea bogată pe care instituția o desfășoară de 5 stagiuni în clădirea istorică de patrimoniu, care va fi deschisă spre vizitare pe parcursul întregului eveniment.
  Evenimentul se va încheia cu proiectia Filmului „Lipatti, Ultimul recital”, realizat de regizorul și producătorul francez Philippe Roger în anul 2004, care propune evocarea portretului marelui pianist Dinu Lipatti, în contextul ultimei sale apariții pe scenă. ”Am obținut mărturiile unora dintre cei mai apropiați discipoli ai lui Lipatti, pianistul Jacques Chapuis, auditori ai concertului, printre care Jacques Kreisler (președinte al Festivalului în 1950), biograful artistului – Grigore Bărgăuanu și a fotografului Michel Meusy, cel care a imortlizat în imagini această secvență de luptă și grație” – Philippe Roger.
  Soliștii serii se alătură demersului susținerii Culturii Române, a genialului pianist și compozitor Dinu Lipatti și a activității desfășurate de Centrul Cultural Casa Artelor Dinu Lipatti, participând la eveniment Pro-bono.
  Conceptul evenimentului „Zilele Bureștiului” la Casa Artelor Dinu Lipatti, Ediția a V-a aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>