• Ziua internațională a păsărilor

  Romfilatelia adaugă la tematica dedicată „Faunei” o nouă emisiune de mărci poştale dedicată păsărilor de pe întreg mapamondul intitulată „Ziua internațională a păsărilor”, cintrodusă în circulaţie de miercuri, 5 aprilie a.c.

  www.romfilatelia.ro

  sursa: www.romfilatelia.ro

   

  Emisiunea filatelică, alcătuită din patru timbre, un plic „prima zi” și un set de cărți poștale maxime pentru pasionații de maximafilie, ilustrează, în ipostaze inedite, emoționante, următoarele specii:

  Porumbelul de stâncă – Columba livia (Gmelin, 1789),

   Cinteza curcubeu – Chloebia gouldiae (Gould, 1844),

  Pasărea cioc-larg „roşu cu negru” – Cymbirhynchus macrorhynchos (Gmelin, 1788)

   Pinguinul imperial (tată de familie) – Aptenodytes forsteri (Gray, 1844), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei.

   

  Toate aceste reprezentări grafice prezintă convingător motivul pentru care trebuie să îngrijim fauna păsărilor și frumusețea speciilor ilustrate în curcubeul culorilor mărcilor poștale.

   

  Despre Romfilatelia

  Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>