• Ziua Păsărilor, în Grădina Botanică

    Pe 5 aprilie, de la ora 10.00 a.m., în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, membrii asociatiei SOR organizeaza Ziua Păsărilor.

    Din program:

    -atelier de identificat păsări, de data aceasta prin fotografiile și desene.Oare ce pasăre este aceasta? ne-am întrebat nu o dată. Cum o identificăm cu ajutorul unui determinator? Dar ce este acela un determinator? Răspunsurile la aceste întrebări și o mulțime de planșe cu păsări care așteaptă să fie identificate.

    -tururi ghidate

    -prezentări despre viața păsărilor sălbatice și migrație

    -atelier de cuiburi

    -expoziție de fotografie și grafică

    Te provocăm să-ți antrenezi urechea muzicală și la sunete și să încerci sau să înveți să identifici după cântec păsările comune din oraș.

    Află mai multe despre speciile de păsări ce pot fi văzute în Grădina Botanică și învață să le găsești atunci când ieși în natură. Dacă ai binoclu/aparat foto, ia-l cu tine.

    La această activitate locurile sunt limitate, așa că înscrie-te din timp la unul dintre tururi: de la 10.00 a.m sau de la 11.30 a.m.

    Știai că nu toate păsările din România pleacă toamna în țările calde? Alex îți va explica de câte feluri este, de fapt, migrația, și pe unde anume circulă celebrele păsări călătoare. De unde știe Alex, student la Politehnică, toate acestea? De la inelatori – alt subiect care îți va stârni dorința să afli mai multe despre ce se întâmplă pe cerul nostru.

    Păsărarii care au trecut în ultimii ani prin București au observat aici peste 230 de specii de păsări sălbatice. Știai că există atât de multe? Sunt cam jumătate din cele văzute până acum în toată țara. Asta este o veste bună pentru oraș. Biologul Dani Drăgan îți va povesti de ce este important să avem un astfel de Atlas și cum se face că un oraș aglomerat ca Bucureștiul are atâtea specii de păsări.


    Vorbim despre tipuri de cuiburi – naturale și artificiale – și despre cum putem ajuta păsările, având în vedere că în oraș locurile de cuibărit devin tot mai puține de la an la an. Vei vedea și cum arată pe dinăuntru cuib artificial, care a fost folosit. Voluntarii SOR București îți vor explica de ce e important să respecți anumite criterii atunci când construiești și instalezi un cuib artificial.


    Copiii sunt așteptați la atelierul dedicat lor, unde păsările abia așteaptă să fie colorate și desenate.

    *Participarea la Ziua Păsărilor e gratuită, dar accesul în Grădina Botanică se face în baza biletului de vizitare 

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>