• Ziua Portilor Deschise Sarida Family Club

  10417696_407821266026527_6188256485813544733_n

   

   

  In weekend copii, parintii si bunicii sunteti asteptati la evenimentul Ziua Portilor Deschise Sarida Family Club. Sambata 21 iunie 2014 Sarida Famiy Club va asteapta sa intrati in lumea copiilor. Evenimentul este cu intrare libera, insa este necesara o rezervare in prealabil, comunicand  numarul de persoane cu care veti venii.

  Dintre activitatile anuntate se enumera: se joaca piesa de teatru pentru copii “Peter Pan si Tinkerbell”, reprezentari de magie si incursiune in arta iluzionismului, dans, balet, lectii de arte martial. Copii se vor distra si juca cu baloane, jucarii, si pictura pe fata, si isi vor bucura papilele gustative cu floricele de porumb, cupcakes, si vata de zahar. Si ca orice eveniment cate se respecta totul se va incheia cu o petrecere, si o tombola, unde toti participantii sunt castigatori.

  Sarida Kids este un club pentru copii, in cadrul caruia se organizeaza activitati educative si distractive. Parintii nu mai au timpul necesar pentru o supraveghere 100% a timpului copilului.  Nu stiu cum mai sunt vremurile, dar cand eram eu mica, programul era strict; venit acasa de la scoala, masa, odihna, apoi teme; dupa ce terminam temele mergeam la joaca. Sau cateodata cand temele erau greoaie, luam pauza de joaca undeva la mijloc. Imi spunea mama ca e bine sa scrii si citesti pe lumina naturala. Are dreptate. Si acum cand scriu la calculator, si ma prinde seara, dactilgrafierea este mai anevoioasa.

  Vremurile sau schimbat si scoala e anosta si plictisitoare; o privire asupra manualelor picilor te sperie. Eu daca as fi copil acum nu as trece la matematica fara meditatie serioase. Nu inteleg care e scopul acestor crunte ore nefolositoare. Nu zic ca putina materie a cifrelor strica. Tot ce ne inconjoara e economie, dar un copil cu inclinatii artistice, va devenii frustrate cand i se vor servii doar ecuatii incrucisate pe banca scolii, fiind stigmatizat ca prost, desi este destept si talentat.

  La Sarida Family Club se organizeaza cursuri pentru copii de dans , pentru a descoperi micile vedete  de azi, si starurile de maine. Inteligenta este de mai multe tipuri: matematica, emotional, abstracta, kinetica. Copii nu pot deveni multilateral dezvoltati asa cum un contabil nu poate fi un bucatar priceput, un dansator flexibil, si un pictor ce revolutioneaza simbolistica moderna. Fiecare copil se naste cu talente si inclinatii spre anumite domenii. Rolul parintilor si al profesorilor este sa ajute copilul sa-si descopere si dezvolte abilitatile detinute. O mai spun, cum am mai spus-o. Daca copilul e slab la matematica, meditatiile il vor ajuta sa se decurce pe viitor, sa treaca examnele, dar in nici un caz nu va fonda companii de brokeri de actiuni cotate la bursa. Ideile bolsevismului romanesc cum ca: un copil daca nu stie matematica si noaptea e prost, sau daca nu scrii din cap toate reactiile carbonului esti nepriceput, trebuie sa dispara. Ajutati copii sa descopere partea distractive in a invata; de exemplu sa invete o limba straina prin carti de colorat, si desene animate. Sau chiar chimie prin experimente distractive, cu explicarea ustensilelor de laborator, si preztarea chimiei din mediul inconjurator.

   

  O modalitate pentru copii de a se descoperi, si a-si face prieteni este participarea la o scoala de vara . Vor participa la activitati diverse, fara sa traiasca sub presiunea notelor, calificativelor, si a criticilor. Copii sunt liberi sa se distreze, iar cursurile devin parte a unui stil de viata interactive. Cine nu ar dori sa ia parte la cursuri de modelaj, origami, pictura, balet, sau dansuri moderne? Aceste cuvinte ne atrag si ne incanta si pe noi adultii, ce sa mai spunem de copii?

   

  Sa lasam libera imaginatia copiilor, si daca nu-si gasesc cuvintele, sa-i lasam sa le deseneze.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>